Kevés üdítőbb és felemelőbb érzés van, mint egy frissen festett lakásba való beköltözés. Egy lakás átalakítása, újrafestése szervesen hozzátartozik a kiegyensúlyozott élethez, az otthon kellemes légköréhez. A modern társadalmi igények és az új technológiák megjelenése nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a szobafestés, mint szakma, újjáéledjen. Míg régebben csak 1-2 évtizedenként festettek, újítottak az emberek, napjainkra ez megváltozott: manapság egy tisztasági festés 4 évente esedékes.

A szobafestésben a szakmai ismeret, a szakmai precizitás mellett az emberi kreativitás és ötletesség is hasznosítható. A tökéletes eredményhez szervesen hozzájárulnak a korszerű, XXI. századi technológiát segítségül hívó alapozók, festékek, színezők és modern munkaeszközök, ám mindez mit sem ér, ha a szobafestő szakember nem elég felkészült szakmailag.

Festés előtt

A szobafestés a Megrendelővel való egyeztetéssel kezdődik. A leendő színek kiválasztása igen fontos lépés, hiszen a színek hatással vannak az ember lelkivilágára, hangulatára és komfortérzetére. A hideg és meleg színek, a különféle színárnyalatok alkalmazása és ötvözése más-más érzést váltanak ki, ráadásul arra is figyelni kell, hogy a falak összhangban legyen a padló és a bútorok, a függönyök színeivel, valamint a szoba funkciójával. Más színezés ajánlott egy hálószoba esetében, és más egy nappalinál.

Lakásfestés

Ha megvannak a kívánt színek, következhet a tényleges festés és az ahhoz kapcsolódó munkálatok. Attól függően, hogy újépítésű vagy régi házról, lakásról van szó, különböző munkafázisok lehetnek.

Újépítésű falak esetében a szobafestés kevesebb időt igényel és könnyebb: gyakorlatilag a glettelésből, csiszolásból, alapozásból és a színező festésből áll.

Régi falaknál a szobafestés előtt először le kell szedni a régi festékrétegeket és kijavítani a fal hibáit, majd következik a glettelés és csiszolás, és végül az alapozás utáni színező festés.

https://www.youtube.com/watch?v=xZHiXkZJW0U&feature=youtu.be